پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رییس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و به نقل از دستور العمل های و توصیه های عمومی وزارت بهداشت و درمان، گفت: پرهیز از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است.


رییس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و به نقل از دستور العمل های و توصیه های عمومی وزارت بهداشت و درمان، گفت: پرهیز از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: فرشته بوستا نی، افزود:  مصرف غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده مانند الویه، سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا، انواع کوکو و کتلت، مصرف انواع فست فودها و غذاهای آماده فراوری شده می بایست محدود کرد.


وی تصریح کرد: ممنوعیت استفاده از ترشی ها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن می شوند و همچنین  مصرف نمک و شورها و غذای کنسروی شور را باید به حداقل رساند.


وی با اشاره به اینکه  مصرف شیر و لبنیات(بجز نوع پروبیوتیک) که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می کنند کنترل کرد، گفت: محدود کردن استفاده از رب گوجه، فلفل، انواع سس های تند و سس خردل  مصرف مواد شیرین و شیرینی، آبمیوه های صنعتی، نوشابه های گازدار، شکر، مربا و قند را بصورت جدی کاهش داد.


بوستانی اضافه کرد:مصرف نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ  اجتناب و از مصرف زیاد سیر و زنجبیل را باید کرد.


وی با بیان اینکه ممنوعیت استفاده از سبوس در صورت وجود اسهال، گفت:  استفاده از روغن هایی مانند زیتون، کلزا، کنجد و روغن آفتابگردان برای سرخ کردن مواد غذایی  محدود کردن استفاده از روغن ها و چربی های حیوانی شامل کره، پیه، دنبه و در نظر گرفته شود.


رئیس گروه واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان در پایان خاطر نشان کرد:  تداوم محدودیت ها و رژیم غذایی ویژه در افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشارخون بالا و .حتما مد نظر قرار بگیرد.