رییس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و به نقل از دستور العمل های و توصیه های عمومی وزارت بهداشت و درمان، گفت: پرهیز از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است.
رییس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و به نقل از دستور العمل های و توصیه های عمومی وزارت بهداشت و درمان، گفت: پرهیز از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: فرشته بوستا نی، افزود: مصرف غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده مانند الویه، سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا، انواع کوکو و کتلت، مصرف انواع فست فودها و غذاهای آماده فراوری شده می بایست محدود کرد.
وی تصریح کرد: ممنوعیت استفاده از ترشی ها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن می شوند و همچنین مصرف نمک و شورها و غذای کنسروی شور را باید به حداقل رساند.
وی با اشاره به اینکه مصرف شیر و لبنیات(بجز نوع پروبیوتیک) که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می کنند کنترل کرد، گفت: محدود کردن استفاده از رب گوجه، فلفل، انواع سس های تند و سس خردل مصرف مواد شیرین و شیرینی، آبمیوه های صنعتی، نوشابه های گازدار، شکر، مربا و قند را بصورت جدی کاهش داد.
بوستانی اضافه کرد:مصرف نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ اجتناب و از مصرف زیاد سیر و زنجبیل را باید کرد.
وی با بیان اینکه ممنوعیت استفاده از سبوس در صورت وجود اسهال، گفت: استفاده از روغن هایی مانند زیتون، کلزا، کنجد و روغن آفتابگردان برای سرخ کردن مواد غذایی محدود کردن استفاده از روغن ها و چربی های حیوانی شامل کره، پیه، دنبه و در نظر گرفته شود.
رئیس گروه واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان در پایان خاطر نشان کرد: تداوم محدودیت ها و رژیم غذایی ویژه در افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشارخون بالا و .حتما مد نظر قرار بگیرد.